2024. július 11.

Találkozási pont

18:30 óra Főkapu (Állatkerti körút 6-12.), ahol egy meglepetés élő állattál vár benneteket gondozónk.

A séta kiemelt helyszínei

Pálmaház, Hungária Háttérkertészet, Elefántok

Akadálymentes helyszínek

Pálmaház, Hungária Háttérkertészet, Elefántok, Étterem

Mosdó helység

Főkapu tér, Pálmaház, Mesterségek udvarán (akadálymentesített)

Távozási pont

Körhinta melletti kapu vagy Főkapu, körülbelül 22:00-kor.

Programleírás

Növénykertünk egész évben pompás látnivalót kínál a nagyközönségnek. Kertészeink, kerttakarítóink és növénygyűjteményi munkatársaink rendszeres kert- és gyűjteményfenntartói munkát végeznek, mindemellett parkfejlesztéssel is foglalkoznak. A séta alkalmával meglátogatjátok a Hungária háttérkertészetünket, melyet egyébként nem láthatnátok, ha nappali látogatóként érkeznétek, mert nem a látogató térben helyezkedik el az épület. Botanikai szakemberünk segítségével megismerhetitek a nemzetközi szinten is egyre jelentősebb egzotikus, szukkulens gyűjteményünket és betekintést nyerhettek botanikai gyűjteményünk háttér üvegházaiba.

A Pálmaház az elmúlt évtizedben a Pálmaház a trópusi Közép- és Dél-Amerika élővilágának fő bemutatóhelyévé lett. A bemutatott állatok közül az egyik legérdekesebb a kétujjú lajhár. Már csak azért is, mert ezeknél az állatoknál, ha a hétköznapok nem is telnek éppen eszeveszett sebességgel, szinte mindig van valamilyen családi öröm. A Pálmaház alatt található patinás Akvárium medencéinek jelenlegi lakói közül talán a piráják a legismertebbek, és a leghírhedtebbek is, bár a hozzájuk kapcsolódó rémtörténeteknek csak igen kevés valóságalapja van.

Állatkertünk tagadhatatlanul népszerű állatai az elefántok. Vajon hol élnek ők? A séta során megismerhetitek az elefántcsalád tagjait, gondozóik mesélnek történeteket nektek és hallhattok arról is, hogyan gyógyult meg Samu, a kiselefánt. Megtudhatjátok miért fontos a tréning és hogyan segíti a mindennapos munkát.

Az est során a Dolgozói Étteremhez is elsétálunk, ahol szendvicsvacsorával készülünk nektek és többfajta itallal.

A program exkluzivitása, valamint a limitált csoportlétszám miatt jegyek csak korlátozott számban vásárolhatók!