Fővárosi Állat- és Növénykert

2024. augusztus 8.

Találkozási pont

18:30 óra Főkapu (Állatkerti körút 6-12.), ahol egy meglepetés élő állattál vár benneteket gondozónk.

A séta kiemelt helyszínei

Pálmaház, Vadállatmentő Központ, Szavannaház: zsiráfok

Akadálymentes helyszínek

Pálmaház, Vadállatmentő Központ, Szavannaház, Étterem

Mosdó helység

Főkapu tér, Mesterségek udvarán (akadálymentesített)

Távozási pont

Körhinta melletti kapu vagy Főkapu, körülbelül 22:00-kor.

Programleírás

A Pálmaház az elmúlt évtizedben a Pálmaház a trópusi Közép- és Dél-Amerika élővilágának fő bemutatóhelyévé lett. A bemutatott állatok közül az egyik legérdekesebb a kétujjú lajhár. Már csak azért is, mert ezeknél az állatoknál, ha a hétköznapok nem is telnek éppen eszeveszett sebességgel, szinte mindig van valamilyen családi öröm. A Pálmaház alatt található patinás Akvárium medencéinek jelenlegi lakói közül talán a piráják a legismertebbek, és a leghírhedtebbek is, bár a hozzájuk kapcsolódó rémtörténeteknek csak igen kevés valóságalapja van.

A vadállatmentés Állatkertünk természetvédelmi tevékenységének egyik fontos területe. E munka keretében Magyarországon honos, vadon élő, védett vagy fokozottan védett állatfajok olyan egyedei kapnak tőlünk második esélyt, akik valamilyen ok miatt emberi segítségre szorulnak. A sérült állatokat meggyógyítjuk, a legyengülteket felerősítjük, az elárvultakat pedig felneveljük, s ha már képesek magukról segítség nélkül gondoskodni, szabadon engedjük őket természetes élőhelyükön. A Vadállatmentő Központban egyik állatmentő ápolónk fog kalauzolni benneteket és mesél milyen esetekkel találkozott és közvetlen közelről megismerhetitek a Mentőközpontban élő állatokat.
Az Állatkertünkben látható Rothschild-zsiráfok eredetileg Ugandában, Kenyában, illetve Dél-Szudánban őshonos, Uganda zsiráfnak is szokták nevezni. Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb, mint 700 egyed él. A zsiráfok éjjeli lakhelyén közelről megfigyelhetjük őket, gondozóik segítségével felfedezzük apróbb-nagyobb testfelépítésbeli különlegességeiket, mint a szemüket a por ellen megvédő, sűrű, hosszú szempillákat, vagy a fejük tetején viselt csontkúpokat és egyedi foltjaikat, színezetüket is.

Az est során a Dolgozói Étteremhez is elsétálunk, ahol szendvicsvacsorával készülünk nektek és többfajta itallal.

A program exkluzivitása, valamint a limitált csoportlétszám miatt jegyek csak korlátozott számban vásárolhatók!